Alt om boldspil i Danmark

VM Verdensmesterskabet i Fodbold- trivia, fakta, historie og meget mere
3, nov 2022
VM Verdensmesterskabet i Fodbold- trivia, fakta, historie og meget mere

FIFA World Cup er den mest prestigefyldte fodboldturnering i verden. Det er også den mest sete sportsbegivenhed i verden.

VM er blevet spillet hvert fjerde år siden 1930 bortset fra 1942 og 1946, hvor det ikke blev spillet på grund af Anden Verdenskrig. Det 20. FIFA World Cup finder sted fra 14. juni – 15. juli 2018 i Rusland.

Første gang, et land vandt tre på hinanden følgende verdensmesterskaber, var, da Brasilien vandt i 1958, 1962 og 1970.

Hvem vandt flest verdensmesterskaber?

World Cup Football Championship er den mest prestigefyldte internationale fodboldturnering. Den afholdes hvert fjerde år og konkurreres af mændenes landshold fra FIFAs medlemslande.

Det første VM blev afholdt i Uruguay i 1930, og det blev vundet af værtslandet Uruguay. Det andet VM blev afholdt i Italien i 1934, men det blev afbrudt af en krig efter kun tre kampe, og derfor kunne ingen mester kåres. I 1938 blev Frankrig verdensmestre for første gang.

Hvilket land har aldrig været vært for et VM?

Der har været 20 verdensmesterskaber. Den første blev afholdt i Uruguay i 1930. Uruguay er det eneste land, der har været vært for et VM og aldrig tabt en kamp.

World Cup Football Championship er den mest sete sportsbegivenhed i verden med 31,4 milliarder seere i 2014. Det er også den mest sete enkeltsportsbegivenhed for mænd og kvinder såvel som for mennesker i alle aldre og køn.

Hvad er maskotten til dette års FIFA World Cup?

Maskoten til dette års FIFA World Cup er Zabivaka. Navnet betyder "den der scorer" på russisk.

Zabivaka blev udvalgt fra en liste med fem finalister ved populær afstemning blandt tre millioner online-vælgere.

Hvem vandt flest FIFA World Cups?

VM er den mest prestigefyldte fodboldbegivenhed i verden. Det første VM blev afholdt i 1930, og det er blevet afholdt hvert fjerde år siden da.

Det mest succesrige hold i denne konkurrence er Brasilien med fem sejre. De efterfølges af Italien og Tyskland med hver fire sejre, England med tre sejre, Uruguay, Argentina og Frankrig med to sejre hver, mens Spanien har én sejr.

Hvilket land har aldrig vundet et FIFA World Cup?

FIFA World Cup er det mest populære og prestigefyldte fodboldmesterskab i verden. Det er blevet arrangeret hvert fjerde år siden 1930. Det første FIFA World Cup blev afholdt i Uruguay, og siden da er det blevet afholdt i et andet land hver gang.

Der er kun to lande, der aldrig har vundet et FIFA World Cup: Cuba og Madagaskar.

Hvad er et gyldent mål, og hvornår bruges det?

Det gyldne snit er et matematisk tal, der er cirka 1,618. Det findes i naturen og kunsten over hele verden.

Det gyldne snit kan bruges til at bestemme, hvor mange elementer der skal være på en liste, hvor fokuspunktet for et billede skal placeres eller endda hvor mange ord der skal være i en sætning.

Hvilket år fandt det første FIFA World Cup sted?

Det første FIFA World Cup fandt sted i 1930. Det første verdensmesterskab nogensinde blev afholdt i Uruguay, og slutspillet var mellem Argentina og Uruguay.

Hvem er den nuværende mester?

Den nuværende verdensmester i fodbold er Frankrig.

Frankrig vandt VM 2018 den 15. juli 2018 efter at have besejret Kroatien 4-2.

Hvad var det første VM?

Det første VM blev afholdt i Uruguay i 1930. Det blev vundet af værtsnationen Uruguay.

Det første VM blev afholdt i Uruguay i 1930. Det blev vundet af værtsnationen Uruguay.

Hvor mange hold konkurrerer i FIFA World Cup?

FIFA World Cup er verdens mest sete sportsbegivenhed. Den spilles hvert fjerde år, og hvert land kan kun konkurrere med ét hold.

FIFA World Cup er verdens mest sete sportsbegivenhed, og det spilles hvert fjerde år. Hvert land kan kun konkurrere med ét hold i konkurrencen.

CVR DK-37407739